top of page

Kolmapäevased Kolm!

Tere kaunist kolmapäeva, mu armas Pilatese-huviline!

Tänasega saab järjekordselt murtud ühe talvise nädala selgroog, ent minu ja Pilatese ülesandeks on ikka jätkuvalt Sinu lülisambale ja kogu kehale, mis on ka ju hinge koduks, head teha! Ehk on just täna suurepärane päev teha koduse treenimise abil pai oma lülisambale, tagades seda toestavate, sirutavate ja painutavate lihaste tasakaalustatud jõud ja areng?!

Säilitamaks Sinu treeningmotivatsiooni, jõuab Sinuni aeg-ajalt just kolmapäeviti lühike, vaid kolmest motiveerivast mõttest koosnev väärtuskiri, mis ahjusoojana Sul käsil ongi. Vahel on need Teie endi tagasiside või mõtisklused, vahel mõni inspireeriv tsitaat, vahel mõni tore mõte, mis minul endal meelel või mis loetust/kuuldust kõrva taha pandud. Kindel on aga see, et kui pikad blogipostitused või terviseteemalised artiklid ei ole ajanappuse tõttu alati Sinu n-ö "teetassike", siis 3 lühemat mõtet on ehk abiks ikka!

Rohkeid ja rõõmsaid kohtumisi matil oodates,

Sinu Kerttu

 

Tänased "Kolmapäevased Kolm" on Sinu jaoks siin:

1. Kui Sa mõnikord utsitad end liikuma, mõeldes, et ma PEAN trenni tegema, ma PEAN kõndima/ jooksma minema, ma PEAN võimlema, siis proovi vahetada oma peas see "pean" välja sõna "saan" vastu - ma SAAN end liigutada, ma SAAN minna kõndima/ jooksma, ma SAAN oma kodus võimelda. Just see mõtteviis motiveerib mindki tihti! Me ju teame, et mitte kõik inimesed kahjuks ei saa... Liikumisvõimalus on privileeg! Seega kasutagem seda!:)

2. Kas oled kunagi kuulnud harjumuste haakimisest või riita ladumisest (ingl habit stacking)? Kas teadsid, et tihti otsustab inimene järgmise tegevuse alateadlikult selle põhjal, mida äsja on teinud? Naistena juhtub sageli nii, et kui leiame poest uue kleidi, siis märkame peagi, et vajame selle juurde ka sobivaid kingi, kotti või ehteid. Niisamuti tuletab vahel lihtne kätepesu koduses vannitoas pärast kuivatamist meelde, et mustad rätikud tuleks pessu viia, ostunimekirja pesupulbrit lisada ja nii edasi. Kokkuvõtlikult võib öelda, et me käitumine pole enamasti teistest eraldiseisev, vaid sageli vallandab üks harjumus järgmise.

Kui Sa soovid kinnistada kodus treenimise harjumust, siis on vägagi tõhus ja lihtne nipp see, kui haagid trennitegemise kui soovitud käitumise harjumuse juurde, mida nagunii juba iga päev teed. - See võimaldab Sul ära kasutada loomulikku inertsi, mis tuleb sellest, kui üks harjumus toob kaasa teise.* Näiteks: "Pärast seda, kui ma olen hommikul hambad ära pesnud, võimlen ma 10-20 minutit!" või "Pärast seda, kui olen tööriided seljast ära võtnud, rullin ma kohe mati lahti ning treenin 20-30 minutit!" või "Pärast seda, kui olen kõigi õhtuste toimetustega kodus lõpetanud, teen lõõgastava liikumise matil."

3. Mul on suur rõõm jagada teie endi värskemat tagasiside kodusele Pilatesele.

"Jagan ka oma rõõmu. Olen Teie kavade abil saanud oma kange alaselja palju liikuvamaks. Aitäh!" - Tiina

"Väga suur aitäh! Tõesti väga mõnusad videod on ja motiveerivad uuesti kaasa tegema!" - Mariane

"Aitäh, armas Kerttu, et aitad meil enda eest hoolt kanda! Kui saab jälle hoo sisse, siis on ikka reaalselt tunda, et asi on kontrolli all ja saab ka need valusad kohad pehmeks liigutada." - Aili

Aitäh kogu südamest ka minu poolt!Comentários


bottom of page