top of page

Ilu ja tervis mõtteviisi muutusest!

Tere, mu armas treenija!

"Muutes oma mõtteviisi, muudad oma elu!" - Just nii on öelnud minu hea sõbranna, koolitaja, mõttemuskli treener ning Kerdu Podcast looja Kerdu Lenear.

Olles enam kui nõus Kerdu motoga, tahaksin tänases postituses tutvustada Sulle nii minule kui ka paljudele teistele vapratele liikujatele omast mõtteviisi, mis puudutab liikumist, treenimist ja loomulikult Pilatese harrastamist. Ma siiralt usun, et vaid imepisike mõtteviisi muutus võib ka Sinu treening- ja terviseteekonda sootuks kergemaks, meeldivamaks ja edukamaks muuta!

Uus nädal toob Sinuni ka lausa 2 uut lühemat treeningut tegusateks päevadeks, nii et treenikerttuga.com lehel on, mida koolivaheaja hakul oodata! Viimast mainides tahaks Sulle aga ikka ja jälle meelde tuletada, et lisaks iseenda liikumisharjumuste kujundamisele, tasub kindlasti pöörata tähelepanu ka oma lähedastele - võtkem ikka aeg-ajalt südameasjaks jälgida, kas meile kallid inimesed, olgu nad pisikesed või eakamad, ikka hoolitsevad oma tervise eest liikudes ja võimeldes, eks!

Põnevat, inspireerivat edasilugemist ja kohtumiseni matil!

Sinu Kerttu

 

Nii mõnedki, kui mitte öelda, et väga-väga paljud inimesed näevad treenimist ja liikumist kui karistust või kohustust. "Ma pean täna õhtul kindlasti trenni minema/tegema, sest ma sõin eile/nädalavahetusel nii palju kooki!" - Seesugune mõtteviis on tüüpiliseks näiteks sellest, kuidas me võime pidada liikumist justkui karistuseks teatud naudingu kogemise eest. Kas tunned ehk iseendki siin ära?;)

Tõtt-öelda ei saa me eeltoodud mõtteviisi ka pahaks panna, sest kui jälgida meediat ja ühiskonda, siis peab kahjuks nentima, et surve "põletada võimalikult palju kaloreid", "läbida võimalikult palju kilomeetreid/samme" või "pingutada, hambad ristis" on paljuski läbiv kõiksugu kanalites. Treening justkui võrduks karistusega elu nautimise eest ning kindlasti peaks see olema väga raske ja suur eneseületus. Kuid kas treenimine ikka peab meie jaoks karistuseks või kohustuseks olema või on tegelikult võimalik iseenda mõtteid selles osas muuta, ükskõik, kui juurdunud vanad mustrid ka poleks?

Mina usun, et ülaltoodud Kerdu moto "muutes oma mõtteviisi, muudad oma elu" on suurepäraselt rakendatav liikumise ja treenimise kontekstis. Mis oleks, kui hakkaks liikumist vaatlema, kui hoopis võimalust veel erksamalt, täisväärtuslikumalt ja mitmekülgsemalt elu kogeda? Mis oleks, kui prooviks liikumist, mis on parasjagu "kerge", mis on Sinu jaoks nii kestvuselt kui pingutuselt tasakaalukas ja mõõdukas ning mis ei tähenda "ninast-veri-väljas" tunnet või pingutust? Mis oleks kui prooviks liikumist, mis tekitab Sinus kerge vaevaga heaolutunde nagu jalutuskäik kaunis pargis?


Võib-olla on see Sinu jaoks sörkjooks hea muusikaga, mis tekitab vabadustunde? Võib-olla on see lõbus tantsupidu elutoas koos lastega, mis paneb Sinu silma särama? Või äkki on see meie ühine Pilates, kus põimime keskendumise, sügava hingamise ja teadliku ning tasakaalustatud lihastöö? Mis iganes see ka poleks, leidub kindlasti liikumine, kus Sa kohe tunned, et Sinu keha tänab Sind, kus Sa tunned, et see rikastab Sinu elu (mitte ei ole Sulle karistuseks või piinapingiks!)!

Täna tahaksin paluda, et Sa võtaksid kasvõi korraks hetke, et mõtiskleda, mida mõnus liikumine Sinu jaoks tähendab ning miks Sa seda teed! Muuhulgas mõtle palun sellelegi, et Sinu tuharalihastel on tõesti ükskõik, kas Sa pingutad neid kodus või jõusaalis, kus Sulle võib-olla väga ei meeldi; kas Sa pingutad neid pidžaamapükstes või uusimas ja moekaimas trennikomplektis; Sinu biitseps ei hooli, kas tõstad hantlit või oma armsat beebit; Sinu kerelihastel ei ole vahet, kas hoiad vastu tahtmist planku rühmatrennis või riisud hoogsalt lehti koduaias - oluline on ainult see, et Sa liigud ja end liigutad ning see, et Sa seda ka naudiksid!

Inimkeha on loodud liikuma ning staatika paraku ei ole inimkeha suurim sõber. Kui lisad oma igapäevaellu Sulle sobiva liikumise ning mõtteviisi, et treenimine on mõnus ja meeldiv, hakkad peagi märkama, kuidas Sinu keha ja ka vaim Sind premeerivad oluliselt parema enesetundega ja veelgi suurema õnnetundega! Alati ei pea lugema kilomeetreid, samme, pulsisagedust, korduste arvu või minuteid! - Me võiksime näha kehalist aktiivsust kui naudingut ning samal ajal igapäevast normaalsust, nagu seda on näiteks magamine või hambapesu, eks!

 

Kui Sa veel ei ole treeningutega alustanud, siis see võimalus on Sinu jaoks alati olemas!

Pilates on treeningmeetod, mis sobib east, soost, vanusest ja füüsilisest ettevalmistusest sõltumata, kõigile! Koos minu ja Pilatese abiga saavutad tugeva, vastupidava, pingetest ja valust vaba, vabalt liikuva, kena rühiga ja tasakaalus keha.


OLEN OI-KUI-TÄNULIK, KUI JAGAD OMA PILATESE RÕÕMU,

MÄRKIDES MIND KA OMA SOTSIAALMEEDIAS!

bottom of page