top of page

Sinu supervõime ehk võtmeharjumus!

Tere, mu hea treenija!

Ma südamest loodan, et Sul on olnud ilus hommikupoolik ning et Sul on olnud mahti ka märgata ilu ning erilisi hetki ja/või inimesi enda ümber!

Miks ma just täna rõhutan märkamist, on see, et sageli oleme me niivõrd "ametis" oma harjumustega, et automaatsete tegevuste kõrval ei oska me ümbritsevat tähele panna. Veel enam - nii mõnedki harjumused asuvad nii tugevalt meie mugavustsoonis, et midagi imetabast ehk ei saagi juhtuda. Mistõttu on ehk eriti oluline muuhulgas märgata, missugused siis on meie harjumused, kas nad teenivad meie suuremaid unistusi ja eesmärke või millised nad võiksid olla, et nad seda teeksid.

Kas teadsid, et üksainus tõeliselt hea ja kvaliteetne harjumus võib olla kui Sinu supervõime?

Täna tahaksingi pikemalt peatuda teemal "võtmeharjumus kui supervõime", et aidata Sul muuhulgas Pilatese ja liikumisega ikka jätkuvalt motiveerituna püsida.

Põnevat edasilugemist ja kohtumiseni matil!

Sinu Kerttu

 

Meie elu koosneb suuresti harjumustest ehk igapäevastest toimingutest ja tegevustest, mida teeme poolautomaatselt. Mitte iga harjumus ei oma erilist mõju meie elule, elukvaliteedile, edule, tööle, suhetele ja muule, ent kas oled midagi kuulnud nn võtmeharjumuse kontseptsioonist?

On olemas harjumusi, mida me võime nimetada võtmeharjumusteks, n -ö megaharjumusteks või laias laastus koguni supervõimeks, sest nende olemasolu meie igapäevaelus võib loksutada paika ka kõik muu!

Näiteks võib olla suurepäraseks võtmeharjumuseks täisväärtuslik uni ja väljamagamise harjumus - kui oleme puhanud, siis oleme paremas tujus, keskendume paremini, oleme toredad kaaslased/lapsevanemad jne. Kui me aga ei ole maganud, siis saavad suure tõenäosusega kahjustada ka muud harjumused meie päevades. Võtmeharjumuseks võib olla ka lugemis- või kuulamisharjumus, sest kvaliteetse kirjanduse/podcasti abil võime oma elu hoopis teadlikumalt ja targemini juhtida ning kogeda. Niisamuti võib võtmeharjumuseks olla, näiteks, mediteerimine.

Minu võtmeharjumuseks on liikumine ning Pilates - kui mu päevas on treening, siis lisaks paremale füüsisele, olen ma motiveeritud tervislikumalt toituma. Liikumise ja tervisliku toidu koosmõjul on mul sootuks rohkem energiat ja vähem meeleolukõikumisi, olen paremas tujus, parem treener, kaaslane, sõber, ema, naine, koduperenaine ja ettevõtja; keskendun paremini ning ka magan paremini. Kõik eelpool loetletud on minu võtmeharjumuse loomulikud ja orgaanilised "kõrvalnähud", millega võtmeharjumuse olemasolul justkui ekstravaeva nägema ei peagi. Vastupidiselt - kui minu liikumisse jääb mingil põhjusel pikem paus, on peagi oodata doominoefektina ka muus osas elukvaliteedi langust. Võiksin julgelt julgelt nimetada liikumise- ja Pilatese harjumust iseenda supervõimeks!

Käesolevaga sooviksin, et ka Sina küsiksid endalt, et mis on need asjad, mida ma olen teinud päeval, mil kõik voolas justkui ideaalselt või väga hästi? Üks neist asjust ongi enamasti Sinu võtmeharjumus ehk supervõime! Olles oma võtmeharjumuse avastanud, proovi seda rohkem fookuses hoida.

Kes teab, ehk on Sinugi supervõimeks Pilatese harrastamine?!;)




bottom of page