top of page

Kolmapäevased Kolm!

Tere talvist kolmapäeva, mu imeline treenija!

Tänasega saab piltlikult öeldes murtud nädala selgroog, ent minu ja Pilatese ülesandeks on ikka jätkuvalt Sinu lülisambale head teha! Hoidmaks Sinu trenniisu lippu jätkuvalt kõrgel, jõuab Sinuni aeg-ajalt just kolmapäeviti lühike, vaid kolmest motiveerivast mõttest koosnev väärtuskiri, millest ahjusoe teine on just praegu Sinu silme ees. Kui pikad blogipostitused või terviseteemalised artiklid ei ole ajanappuse tõttu alati Sinu n-ö "teetassike", siis 3 lühemat mõtet on ehk abiks ikka!

Rohkelt trennirõõmu soovides ja kohtumiseni, nagu ikka, matil!

Sinu Kerttu

 

Tänased "Kolmapäevased Kolm" on Sinu jaoks siin:

1. Kas Sina teadsid, mis ühendab lauljannat Adele'i, näitlejannat Uma Thurmanit, AC Milani jalgpallureid, tennisisti Serena Williamsit ning veel paljusid teisigi tuntud ja imetletud inimesi meilt ja mujalt? Kas Sina teadsid, et üks suurimaid Pilatese austajaid läbi aegade on siiani suurepärases vormis, täna 64-aastane superstaar Madonna? Kas teadsid, et ka täna 68-aastane, endine James Bond, Pierce Brosnan hoiab end vormis Pilatese abiga? Kas teadsid, et tuntud jalgpallur David Beckham on igapäevane Pilatese harrastaja ning on öelnud, et tunneb end tänu Pilatesele paremini kui kunagi varem? Kas teadsid, et Pilatese meetod aitab hoida trimmis ka Sussexi hertsoginna Meghanit? Lisaks eelnimetatutele on tuntud välismaised Pilatese austajad ka näitlejannad Kate Hudson, Sandra Bullock, Reese Witherspoon ja Cameron Diaz ning lauljannad Lady Gaga ja Miley Cirus. Kodumaistest staaridest harrastavad aga Pilatest ka Birgit Sarrap ja Liis Lemsalu, kelle imekaunis mänedžer Sandra Sersant on muuhulgas ise samuti Pilatese treener.

2. Sageli kardetakse Pilatesega alustades, et painduvus, jõud või vastupidavus ei vasta iseenda, treeneri või treeningkaaslaste ootustele. Halvemal juhul jääbki antud põhjusel või ettekäändel kehale kasulik liikumine kõrvale. Aga... Pilatese üks tugevusi ongi see,et me õpetame keha paremini liikuma järk-järgult. Pilatese peamine eesmärk on olla terve, nautida pinge- ja valuvaba elu enesekindlalt, rõõmsalt ja kergelt, mitte osata end tagurpidi väänata või nina põlvede vahelt läbi pista. Kodune Pilates võimaldab nautida elastsemaid lihaseid ja liikuvamaid liigeseid võõraste silmapaaride pärast muretsemata!

3. Treeningute planeerimisel on oluline nende katkematus ning koormuse ja puhkuse optimaalne vaheldumine. Kui puhkus jääb lühikeseks, ei jõua me koormusest taastuda ning pikema aja jooksul võib selline treeningu ja puhkuse suhe viia ületreeningusündroomini. Kui anda organismile liiga palju puhkust, taastume küll koormusest täielikult, kuid ei toimu arenguks vajalikku superkompensatsiooni. Et saavutada treeningu toimel organismi arendav efekt, on vaja leida õige tasakaal treeningu ja puhkuse vahel. Niisamuti peaksime proovida parajalt puhata ka muudest igapäevaeluga seotud pingetest. Kolme lapse töötava emana olen mina läbi aastate avastanud, et Pilates pakub justkui kaks-ühes efekti: see mõjub mulle kui "puhkus" ja meditatsioon keset olmekaskaadi, olles samal ajal trenniks, mis tagab vormis, terve keha.




bottom of page