top of page

Kolmapäevased Kolm!

Tere kaunist kolmapäeva, mu armas Pilatese-huviline!

Tänasega saab järjekordselt murtud ühe kevadise nädala selgroog, ent minu ja Pilatese ülesandeks on ikka jätkuvalt Sinu lülisambale ja kogu kehale, mis on ka ju hinge koduks, head teha! Ehk on just täna suurepärane päev teha koduse treenimise abil pai oma lülisambale, tagades seda toestavate, sirutavate ja painutavate lihaste tasakaalustatud jõud ja areng?!

Säilitamaks Sinu treeningmotivatsiooni, jõuab Sinuni aeg-ajalt just kolmapäeviti lühike, vaid kolmest motiveerivast mõttest koosnev väärtuskiri, mis ahjusoojana Sul käsil ongi. Vahel on need Teie endi tagasiside või mõtisklused, vahel mõni inspireeriv tsitaat, vahel mõni tore mõte, mis minul endal meelel või mis loetust/kuuldust kõrva taha pandud. Kindel on aga see, et kui pikad blogipostitused või terviseteemalised artiklid ei ole ajanappuse tõttu alati Sinu n-ö "teetassike", siis 3 lühemat mõtet on ehk abiks ikka!

Rohkeid ja rõõmsaid kohtumisi matil oodates,

Sinu Kerttu

 

Tänased "Kolmapäevased Kolm" on Sinu jaoks siin:

1. Äsja möödunud pühapäeval tähistasime kõige ilusamat ametit maailmas ehk emadepäeva ning tõdesin ka Sulle kirjutades, et minu koduselt treeningmatilt naaseb rõõmsam, rahulikum ja tervem ema, parem kaaslane, sõber ning ka töiste toimetuste tegija. Igaks juhuks tuletan siinkohal veel meelde, et kuni 21. maini kehtib treenikerttuga.com veebilehel sooduskood "EMA", mida võid kasutada ise või kinkida ka oma kallitele!

2. Pilatese treenerina puutun sageli kokku mure või hirmuga, et ehk ei osata treenida piisavalt õigesti. Vähem sage ei ole ka küsimus, et mis saab siis, kui ma sooritan harjutusi valesti või kui ma treenin algajana üksinda ning mind ei ole keegi kõrvalt juhendamas. Tahaksin Sulle kinnitada, et kõige olulisem on see, et Sa asuksid liigutama, ükskõik, mis viisil, kus või kuidas. On loomulik ja täiesti normaalne mitte vallata algajana treeningu või harjutuste ideaalset tehnikat.

Meie esmane eesmärk võiks olla luua ja tagada järjepidev treeningharjumus. Pilates kui füsioteraapia ja taastusravi suur sõber ning teekaaslane on üks turvalisemaid ja tõhusamaid meetodeid lihastreeningu teekonna alustamiseks. Kui oled loonud liikumisharjumuse, siis paraneb Sinu tehnika ajapikku loomulikul moel ning lisaks jõuad ise tasapisi enam ja enam tehnilistele nüanssidele tähelepanu pöörama asuda.

3. "A man is as young as his spinal column" - Joseph H. Pilates

Joseph Pilates on öelnud, et me oleme niisama noored või vanad kui me lülisammas. Ühtlasi uskus ta, et lülisammas kujutab endast nii füüsilise kui vaimse heaolu võluvõtit, lisades järgmist: "Kui Sinu selg on kange 30-aastaselt, oled Sa vana; kui Sinu selg on liikuv 60-selt, oled Sa noor!" Nii lõigi ta treeningmeetodi, mis muuhulgas keskendub lülisamba liikuvusele ning lülisammast toetavate lihaste tugevdamisele. Pean tunnistama, et nõustun Josephiga täielikult ning tunnen end tõepoolest 37-aastases kehas paremini kui 20-aastaselt enne pilatese-teekonda!





bottom of page