top of page

Koordinatsiooniga või koordinatsioonita Sina? Nr 2.

"Teen harjutusi jõudumööda. Kõike veel ei suuda, kuid juba oluliselt rohkem kui algul!"

Koduse Pilatese harrastaja Kaja

Tere, mu armas treenija!

Äsja alustasime mõtisklusi koordinatsiooni teemal (loe esimest samateemalist postitust siit!), püüdes nii koordinatsiooni mõistet lahti seletada kui ka vastata küsimustele, kas ja miks meil seda üldse vaja on. Tõdesime, et "vähese koordineerituse" või "koordinatsiooni puudumise" hirm saadab nii mõndagi meist, kes tahaks, ent ei julge treeningutega alustada.

Täna tõingi just eeltoodud hirmu seljatamiseks esile armsa treenija Kaja tagasiside ja eeskuju - koordinatsioon ei ole miski, mis meiega ilmtingimata on või ei ole kaasa sündinud. Tegu on oskusega, mida on võimalik endas hõlpsasti arendada. Kodune Pilates aitab parandada Sinu kehataju samm-sammult ja tasakaalukalt, toetades, õpetades ja harides Sind ilma mure ja valehäbita, et Sa ei ole "piisavalt koordineeritud".

Põnevat edasilugemist ning kohtumise ja koordineerimiseni matil!

Sinu Kerttu

 

Olgu see Pilatese- või tantsutrenn, algajana treenides on kerge tekkima tunne, et me justkui ei taju oma keha veel nii hästi kui näiteks kogenud võimlejad või tipptantsijad. Ometi tuleb nendel hetkedel alati endale meelde tuletada, et ka professionaalid on kunagi just sedasama tundnud, kui nad esimest korda treeninguid alustasid.

Tahaksin väga Sulle südamele panna, et Pilatese või muu treeninguga alustamine ei nõua Sinult imevõimeid ehk "kaasasündinud" koordinatsiooni, vaid hoopiski oma mati lahtirullimise pingutust ja oma keha liigutamist, just nii hästi, kui see Sul parasjagu välja tuleb!

Miks on just kodune Pilates on imeline abimees koordinatsiooni ja kehataju ning -tunnetuse parandamiseks?

  • Uute liikumiste ja liigutuste omandamiseks soovitatakse nii lastele kui täiskasvanutele optilist meetodit ehk võimalust näha silmadega, kuidas mingeid liigutusi tehakse. Kodused treeningud video vahendusel on suurepärane võimalus koordinatsiooni arendada! Kui harjutus möödub Sinu jaoks kiiresti, saad alati kerida tagasi, panna video pausile või proovida homme uuesti.

  • Sinu Pilatese treenerina lisan alati optilisele meetodile verbaalse juhendamise, mis omakorda lihtsustab ja tõhustab Sinu jaoks harjutuste sooritamist. Kes juba proovinud, see teab, et treenikerttuga.com lehel leidub nii ohtrate kui ka väheste selgistustega trenne ehk midagi igaühele!

  • Koordinatsiooni arendamisel on oluline ümberkohanemisvõime arendamine. Erinevates Pilatese trennides vahetame me sageli liigutuste lähte- ja lõppasendeid, harjutuste sooritamise tempot ja fookust ning ka koduseid treeningvahendeid, et muuta kehataju arendamine Sinu jaoks ühtaegu lihtsaks ja lõbusaks!


Kui Sa sooviksid, et Sul oleks võimalikult kõrge eani ja kaua võimekus hoida oma keha tasakaalus, oskus muuta või säilitada oma kehaasendit vastavalt ajale ja kohale, võime tunnetada väliseid rütme ning neile vastavalt ennast liigutada, täpsus, reaktsioonivõime ja vilunud liikumine nii igapäevaelus kui ka sporditegevuses, siis palun tea, et Pilates on suurepärane abimees!

 

Kui Sa veel ei ole treeningutega alustanud, siis see võimalus on Sinu jaoks alati olemas!

Pilates on treeningmeetod, mis sobib east, soost, vanusest ja füüsilisest ettevalmistusest sõltumata, kõigile!

Koos minu ja Pilatese abiga saavutad tugeva, vastupidava, pingetest ja valust vaba, vabalt liikuva, kena rühiga ja tasakaalus keha.


bottom of page