top of page

Motivatsiooninappuse nippidest nr 2!

"Tahan jagada Sinuga endiselt tänu, et Sa nii toreda ettevõtmise oled enda kanda võtnud Pilatese ja Zumba näol. Kuid minuga juhtus selline lugu, et ma pidin tegema tervise tõttu pikema pausi ja nüüd ei saa enam kuidagi trennilainele tagasi. Äkki on Sul jagada mulle või ka teistele minusugustele mõni tagasi-treenima teemaline hea nipp või motivatsiooniidee?"

Mu armas treenija,

Tänan Sind, kes Sa oled saatnud tagasiside kevadväljakutsele! - Tundub, et minu lootus, et väljakutse iseenesest mõjub lisamotivaatorina, tõepoolest täitus!

Ma tänan ka kõiki, kes hoolitsevad enda füüsilise ja vaimse tervise eest Pilatese abil kevadväljakutses osalemata! - Iga treeninguga teete kingituse iseendale ja sammute suvesse kergema enesetunde ning rõõmsama meelega!

Nagu eelmises motivatsiooninappuse nippide postituses mainitud sai, saatis ülaltoodud inspireeriva kirja ja küsimuse mulle üks tubli Pilatese klient. Motivatsioon on tõesti miski, millega vaheldumisi sõbrustame ja veidi pahuksisse läheme me kõik, nii alustavad kui staažikamad treenijad. Oled ehk Sinagi vahepeal trennirajalt maha astunud või tundnud, et ei viitsi või ei taha? Kuidas siis motiveerida end liikuma?

Täna tahaksingi jätkata motivatsiooninippide sarjaga ning tuua esile järgmise paljudest ideedest, mida kasutan ise ning mis võib ehk kõnetada ja aidata Sindki! Kui Sul aga motivatsiooninappuse nipp nr 1 lugemata jäi, siis selle nagu ka muu olulise treenimise ja Pilatese info, leiad ikka kliki kauguselt blogist.

Imekaunist kevade jätku, rõõmsaid pühi ning kohtumiseni matil!

 

Esimese motivatsiooninipina käsitlesime tervislike harjumuste kujundamist väikeste sammukeste haaval ning ühtlasi arutlesime, et üks võimalik motivatsiooni kadumise põhjus on liiga suurte ja ambitsioonikate eesmärkide seadmine.

Mida aga teha siis, kui eesmärk on kenasti realistlik, ent ikka leiame end õhtul väsinult diivanile potsatamas, mitte treenimas? Nii mõni tööpäev kujutab endast hoopis lõputut kohustustega žongleerimist ning õhtuks võib olla kuhjunud suisa mitu konkureerivat tegevust, lükates spordi taas tahaplaanile ja ärgitades meid trenni taas "homsesse" lükkama. Sama võib juhtuda ka puhkepäeval, kui tahaks, näiteks, vaadata mõnd põnevat telesaadet.

Siinkohal tulebki appi mind ja paljusid teisigi abistav motivatsiooninipp number 2 - treenimine hommikul või vähemalt päeva esimeses pooles! Hoolimata sellest, kas kuulud oma režiimilt pigem hommikuinimeste ehk nn "lõokeste" või õhtuinimeste ehk nn "öökullide" hulka, on treeningul Sinu päeva esimeses pooles palju kasutegureid.


Miks me võiks treenida oma päeva esimeses pooles? Miks teen seda sageli minagi?

1. Hommikune trenn ei jää nii tihti vahele!

Hoolimata treeningstaažist, nõuab trenniga alustamine iga kord teatavat vaimset pingutust ja enesedistsipliini. Eriti tugevat pingutust nõuab see aga algaja treenija jaoks, kellel veel puudub regulaarne trenniharjumus. Pärast pikka päeva on vägagi tõenäoline, et nii meie tahtejõu kui reaalse jõu reservid on üsna ammendunud ning trenni vahelejätmine on ühtaegu ahvatlev ja kohati ka mõistlik; lisaks võib päeva jooksul tulla ette ootamatusi, mida me ei saa kontrollida ning mis samuti trennivõimaluse välistavad. Treenides enne lõunat, ei jää Sinu planeeritud trenn lihtsalt kunagi vahele!

2. Hommikune trenn ergutab ainevahetust!

Hommikune trenn annab kahtlemata terveks päevaks hea toonuse. Liikumine ergutab ka ainevahetust ning pärast trenni töötab see paremini terve päeva jooksul, tänu millele põletab keha ka aktiivsemalt kaloreid. Eriti mõnusa, suisa hädavajaliku tõuke ainevahetusele annab trenn istuva töö tegijaile või neile, kel looduse poolt aeglasevõitu ainevahetus.

3. Hommikune trenn tõstab tuju ja muudab kogu päeva edukamaks!

Sporditegevus parandab mälu, keskendumisvõimet, leevendab stressi, ärevust ja rahutust, parandab une kvaliteeti ning on parim, tervislikem ja tõhusaim lõõgastumisviis. (Pilatese mõjust vaimsele tervisele saad lähemalt lugeda ka siit). Pilates kui keskendumist ja tervislikku hingamist nõudev, samal ajal pingutust esile kutsuv, ühtaegu venitav ja lõõgastav ning ka tugevdav lihastreening aitab soodustada nii oksütotsiini, serotoniini, dopamiini kui endorfiini vallandumist Sinu kehas - hommikune Pilates annab kahtlemata terveks päevaks hea tuju.

4. Õhtu jääb perele või puhkuseks!

Õhtutundidesse peab tihti mahtuma palju: pere, hobid, sõbrad ja kodutööd, rääkimata sellest, et pahatihti ampsab ka päevatöö korraliku tüki õhtutundidest. Kui oled trenni hommikul ära teinud, on õhtul üks mure vähem ja sõltumata sellest, kuidas päev läheb, on vähemalt see oluline samm iseenda vaimse ja füüsilise tervise heaks tehtud.

Ma väga loodan, et minu motivatsiooninappuse nipid on abiks ka Sulle! Lisaks kinnitan, et jätkame motivatsiooninippide sarjaga ka edaspidi, et ikka igaüks meist leiaks just temale sobiva mõtte, mis inspireeriks ja liikuma utsitaks ka siis, kui on pisut raske.

Palun kindlasti kirjuta ka mulle, kui Sul on endalgi mõni väga kaval või hästi toimiv idee või kui tunned, et mõni minu nippidest Sind eriliselt kõnetas või aitas!

Soovin Sulle parajalt aktiivset, magusat ja päikselist lihavõttenädalat koos uute, värskendavate ja virgutavate hommikuste trennikatsetustega!

Sinu Kerttu

bottom of page