top of page

Pilatesest ja kaalulangetusest vol 2!

"Olen teie programmiga väga rahul. Videod on mõnusad, lihased on peale trenni valusad ja teie suhtlus läbi ekraani on väga meeldiv ja inspireeriv. Samuti on teie figuur suureks motivatsiooniks, et isegi pingutada selle poole. Olen tänulik,et teie pilates minuni jõudis."

"Tänaseks olen ilma dieeti pidamata kaotanud kaalus 4 kg, vöö ümbermõõdus 7 cm, parem käsi ei tee enam muret, üldine enesetunne ja energia tase oluliselt parem.Teen harjutusi jõudumööda. Kõike veel ei suuda, kuid juba oluliselt rohkem kui algul."

Tere, mu armas treenija!

Täna tõi september meieni tarkuse- ehk teadmistepäeva ning mul on suur-suur rõõm sel puhul teidki veidi teadliku treeningu informatsiooniga kostitada!

Eelmises uudiskirjas/postituses tegime algust Pilatese ja kaalulangetuse teemal ning jagasin teiega natuke ka iseenda isiklikku teekonda rahulolevama "mina" suunas. Ühtlasi rõhutasin, et Pilatesest rääkimine kaalulangetuse kontekstis on ehk veidi ebamugav, kuna näen selles treeningmeetodis palju-palju enamat kui lihtsalt üht kaalunumbri vähendamise meedet.

Teisalt pean aga tõepoolest kinnitama, et just Pilates aitas minugi kaalu kontrolli alla saada ning nii vaimse kui füüsilise vormi pika peataoleku järel ree peale, just niisamuti nagu on oma tagasisides kirjutanud nii mõnedki treenikerttuga.com Pilatese harrastajad. Juhul, kui Sinust Pilatese ja kaalulangetuse esimene uudiskiri/postitus mööda läks ja tahaksid end sellega kurssi viia, siis ole mureta, sest leiad selle vaid hiirekliki kauguselt siit.

Kas Pilates on tõhusaks abiliseks kaalulangetamisel?

Kuidas aitab Pilates tagada tervislikuma, kaalustressita eluviisi?

Kui eelmises postituses lähtusime minu kui teie treeneri teekonnast tervislikuma vormi poole, siis täna keskendume n-ö tehnilisele poolele ehk vaatame süvitsi, kuidas Pilates kui treeningmeetod kaalulangetusele kaasa aitab.

Ilusat, aktiivset ja rõõmsat uut nädalat ning kohtumiseni matil!

 

Pilates on treeningmeetod, mille ümber keerleb omajagu müüte - vahel küsitakse, kas Pilates võrdub joogaga, teinekord sedagi, kas Pilates on ainult hingamine suurel võimlemispallil. Kui oled minu uudiskirjade ja blogi jälgija, siis oled ehk juba märganud, et minu rõhuasetus on lihastel: Pilates on lihastreening!

Kui mõtleme lihastreeningule, ilmub paljudele meist silme ette jõusaalis raskustega treeniv musklis meesatleet. Kuigi teadlikkus on ühiskonnas tõusmas, tundub sageli ikka esinevat tendentsi, et naised pigem jalutavad, sörgivad ja tantsivad, kui tegelevad jõu arendamisega. Ometi on lihastreening ja jõu arendamine nii-nii olulised naistele, et püsida terve, liikuv, kaunis, enesekindel ja toonuses kõrge eani.

Lihaskude on see imeline kude meie kehas, mida naistena sageli ihkame aga vahel natuke ka pelgame. Kas Sa aga teadsid, et Pilates lihastreeninguna võib teha Sinu kehaga imet ka kaalulangetuse kontekstis?

Kui vaadata kaalulangetusest korraks kaugemale, on oluline rõhutada, et esiteks põhjustavad nõrgad lihased palju vaevusi, valusid või isegi kukkumisi, mida me pigem sooviksime vältida. Teiseks ei ole väljanägemise seisukohast kaalust vähem oluline meie rüht: kaunis ja terve väljanägemine tähendab aktiivset rühti ehk mõnusalt keha toestavate lihaste esinemist. Kolmandaks on minu hinnangul kohe eriti oluline mõista, et meie loomulik vananemisprotsess (mis algab juba ca 30-aastaselt) toob kaasa lihasmassi pideva kadumise ning et olemasolevagi toonuse säilitamiseks peab lihaseid järjekindlalt tugevdama.

Mis on aga tänase uudiskirja teema seisukohast tähtis, on asjaolu, et lihastreening on hädavajalik kaalu alandamiseks rasva arvelt - lihased tarbivad rohkem energiat ning kiirendavad ka ainevahetust. Mida rohkem treenime me oma lihaseid, seda enam võime ka endale suhu pista, ilma keharasva lisamata.

Pilates kui lihastreening aitab kiiremini rasva põletada kui aeroobne treening, sest kulutab kaloreid ka taastumise ajal, kui lihased kasvamiseks ja taastumiseks energiat kulutavad.

Kokkuvõtlikult tahaksin täna tuua Sinuni teadmise, et Pilatese kui rahuliku ja tasakaalustatud lihastreeningu lisamine oma treeningmenüüsse iganädalaselt (või miks ka mitte igapäevaselt?;) aitab Sind jõuda tervislikuma vormini, rahulolevama "minani" mõnusal tasakaalustatud moel. Lisaks tasub meelde tuletada ka ütlust, et ainuke Pilatese treening, mida me kahetseme, on see, mille tegemata jätsime!


Ootan Sind väga treenima!


Sinu Kerttu


Commentaires


bottom of page