top of page

Kolmapäevased Kolm!

Tere kaunist kolmapäeva, mu hea treenija!

Kuigi tänasega saab justkui "murtud" nädala selgroog, on Pilatesel Sinu selgrooga sootuks teised plaanid: ehk võiks just täna olla hea päev teha treenimise abil pai oma lülisambale, et tagada seda toestavate, sirutavate ja painutavate lihaste tasakaalustatud jõud ning areng?!

Soovides hoida Sinu trenniisu lippu ikka jätkuvalt kõrgel, jõuab Sinuni edaspidi aeg-ajalt just kolmapäeviti lühike, vaid kolmest motiveerivast mõttest koosnev väärtuskiri, millest ahjusoe esimene Sul just käsil ongi. Vahel on need Teie endi tagasiside mõtisklused, vahel mõni inspireeriv tsitaat, vahel mõni tore mõte, mis minul meelel või mis loetust/kuuldust kõrva taha pandud või vahel sootuks lugemis- või kuulamissoovitus. Kindel on aga see, et kui pikad blogipostitused või terviseteemalised artiklid ei ole ajanappuse tõttu alati Sinu n-ö "teetassike", siis 3 lühikest mõtet on ehk abiks ikka!

Rohkelt entsuiasmi soovides ja kohtumiseni, nagu ikka, matil! Sinu Kerttu

 

Tänased "Kolmapäevased Kolm" on Sinu jaoks siin:

1. "Breathing is the first act of life and the last. Our very life depends on it." - Joseph H. Pilates

Joseph Pilates uskus, et korrektsele ja täielikule hingamisele keskendumine on enam kui oluline ehk suisa hädavajalik. Ühes intervjuus oli ta rõhutanud, kuivõrd kahetsusväärne see on, et miljonid inimesed ei õpigi kogu elu jooksul korrektse hingamise kunsti.

2. Pilates aitab Sul saavutada treenitud lihaseid, mis võimaldavad hoida ilusat rühti, mis omakorda aitab vältida tarbetuid lihaspingeid ja -valu, väsimust, liigeseprobleeme, pea- ja seljavalu.

3. Teadlased on tõestanud, et venitamine ei venita meie lihaseid tegelikult pikemaks ning staatilisi venitusi inimkeha eraldi ei vaja! Liikuvust saame me säilitada ja kasvatada dünaamilise venitamise abil, mida võime vabalt nimetada võimlemiseks, liikuvusharjutuste sooritamiseks või lihtsalt kõigeks selleks, mida teeme Pilateses.



bottom of page