top of page

Pilates tagab tasakaalu!

Tere, mu hea treenija!

Kas teadsid, et Pilates tagab Sulle parema kehatunnetuse ja lihastoonuse, oskuse säilitada keha stabiilsust mitmesugustes asendites ja liikumistes, aidates seeläbi vältida kukkumisi?

Tänases postituses tahaksingi keskenduda tasakaalule ning aidata Sul mõista, miks just Pilatese treeningmeetod võiks tasakaalu parandada.

Igaks juhuks märgin ikka ja jälle ka ära, et treeningute efektiivsuse tõstmiseks tasub kindlasti visata pilk peale teistelegi sisukatele ja harivatele uudiskirjadele, mis asuvad Sinu jaoks vaid nupuvajutuse kaugusel:


Head lugemist ja ikka palju rõõmu liikumisest!

 

Eesti keele seletava sõnaraamatu järgi on tasakaal stabiilne olek; kooskõla, harmoonia, paras vahekord; võrdne olek, võrdsus. Keha tasakaal omakorda on kompleksne funktsioon, mis hõlmab arvukaid närvi- ja lihassüsteemi talitusega seotud protsesse. Rääkides tasakaalust treenimise kontekstis, pean treeneri ja naisena ääretult oluliseks selle mõiste mitmetahulist rakendamist: minu kui treeneri eesmärk on aidata Sul elada täisväärtuslikku elu, mis seisneb nii keha füüsilise vormi ja vaimu heaolus kui ka keha ja vaimu omavahelises harmoonias!

Tasakaal, rääkides esmalt füüsisest, kuulub nende kehaliste võimete hulka, milleta inimene on kohmakas, nurgeline ja kartlik, ega suuda oma keha valitseda. Ideaalis peaksime me oskama vajalikke lihaseid pingutada või pingest vabastavaid liigutusi tehes säilitada keha tasakaalu mistahes asendite või ootamatute peatuste puhul.* Pilatese treeningsüsteem keskendub rahulikule hingamisele, kiirustamata sooritusele, sujuvusele ja paljuski just staatilistele harjutustele, mis on tasakaalu arendamiseks hädavajalikud. Lisaks on Pilatese eesmärk kehapoolte võimekust võrdsustada ning asümmetriat vähendada, et meie kehade mõlemad pooled töötaksid võrdselt ning et tugevus oleks tasakaalus liikuvuse ja elastsusega. Muuhulgas sõltub tasakaal kehahoiust ning keha raskuse tunnetamise oskusest, millega Pilateses samuti treenides tegeleme.

Nagu ülalpool mainitud, ei saa me tasakaalust rääkida ainult füüsilise tervise kontekstis. Soovin, et teaksid, et oma füüsilise tervisega tegeledes Pilatese abil aitad automaatselt kaasa ka parema vaimse tasakaalu saavutamisele. Pilates, mis on pealtnäha küll lihastreening, on kahtlemata ka vaimne praktika, sest see nõuab keskendumist, harjutuste korrektset sooritamist koos õige hingamistehnikaga ning pidevat tähelepanu oma liigutustele ja keha/kehaosade asenditele. Hingates, olles täielikult kohal, liikudes, hoolitsedes oma vajaduste eest, märgates oma keha võimekust, tänades end pingutuste eest, teadvustades oma eesmärke ja hoides head suhet oma kehaga teed Pilatese abil suure teene ka oma vaimsele tervisele.

 

Mis oleks, kui võtaks tasakaalu nüüd käsile ning seda vaid mõne kohvitassikese hinna eest?!

Treeningute alustamiseks juba täna kliki siia: https://www.treenikerttuga.com/plans-pricing


Palju liikumisrõõmu!



*Kasutatud allikas: https://www.tlu.ee/opmat/tp/voimed/tasakaal_ja_selle_arendamine.html



댓글


bottom of page